Bellende brievenbussen?

Bellende brievenbussen?

In Amsterdam waren vanmorgen honderden brievenbussen voortdurend aan het rinkelen. Voorbijgangers reageerden verrast, hielden hun oor te luister tegen de brievenbus of probeerden de telefoon er zelfs uit te vissen.

De meeste voorbijgangers dachten dat er per ongeluk een mobieltje in de brievenbus was beland. Het bleek om een ludieke actie van Ben te gaan. Met deze actie vraagt Ben, als nieuwe partner van het GSM Retourplan, aandacht voor het feit dat je je oude mobieltje een goede bestemming kunt geven door deze op te sturen naar het GSM Retourplan.

 

Pieter de Klein, manager Ben: ‘Ben verkoopt sinds kort ook mobiele telefoons. Wanneer iemand een nieuwe telefoon bij Ben koopt, vinden we het zonde als de oude zomaar weggegooid wordt of ergens in een lade verdwijnt en nooit meer gebruikt wordt. Het moet eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld worden dat je je oude mobiel inlevert. Net zoals met lege flessen of batterijen. Dat de opbrengsten naar een goed doel gaan, is natuurlijk prachtig.’

 

GSM Retourplan

Begin 2010  is een omvangrijk recycleprogramma, het GSM Retourplan, gestart om te voorkomen dat oude mobiele telefoons schade aan het milieu aanrichten. Het GSM Retourplan heeft de ambitie het grootste handset recyclingprogramma van Nederland te worden. De opbrengsten van het programma gaan volledig naar het World Food Programme en War Child.

 

Over Ben

Ben is een aanbieder van abonnementen voor mobiele communicatie. Bij Ben zit je niet vast aan een 1- of 2-jarig abonnement. Maar blijf je zolang jij dat wilt. Meer informatie is te vinden op www.ben.nl.

 

 

 

 

Stichting GSM Retourplan

Antwoordnummer 45577
1040 WD Amsterdam

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Den Haag
onder nummer 27371048