GSM Retourplan bereikt mijlpaal met 100.000ste mobieltje

Scholen, bedrijven en particulieren hebben de afgelopen 2 weken massaal gehoor gegeven aan de oproep van het GSM Retourplan om oude mobieltjes te doneren. In totaal zijn maar liefst 15.694 mobieltjes ingezameld waardoor het GSM Retourplan de mijlpaal van 100.000 exemplaren is gepasseerd. “Met dit resultaat kunnen we met trots zeggen dat de GSM Retourplanweken een groot succes zijn”, aldus Philip Berlijn namens het GSM Retourplan.

De actie GSM Retourplanweken (28 maart-11 april) is een initiatief van PostNL, T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel om in korte tijd zoveel mogelijk oude mobieltjes op te halen. Berlijn: “Meer dan 100.000 mobieltjes is een geweldige hoeveelheid. Ter vergelijk zou je ook kunnen zeggen dat alle inwoners van een grote gemeente als Delft een mobieltje hebben ingeleverd.”

 

Nieuws GSM Retourplan

Nokia, Sony Mobile en LG nieuwe partners…

  De mobiele telefoon producenten: Nokia, Sony Mobile en LG  sluiten zich aan bij het landelijke recycleprogramma GSM Retourplan.  Deze stichting is begin 2010 opgericht om zoveel mogelijk oude mobieltjes in te zamelen. In totaal zijn er al meer dan 100.000 mobieltjes ingeleverd. De jaarlijkse netto opbrengst komt ten goede aan War Child en het World Food Programme (WFP). Rogier Goed namens het GSM Retourplan is trots op het toetreden van de nieuwe partners. "We zijn blij dat steeds meer organisaties zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid in de keten én deze ook nemen. Met deze nieuwe partners kan GSM Retourplan een nog grotere groep bereiken. We hopen op een verdubbeling van het aantal mobieltjes in 2012!"

Lees verder

GSM Retourplan bereikt mijlpaal met 100.…

Scholen, bedrijven en particulieren hebben de afgelopen 2 weken massaal gehoor gegeven aan de oproep van het GSM Retourplan om oude mobieltjes te doneren. In totaal zijn maar liefst 15.694 mobieltjes ingezameld waardoor het GSM Retourplan de mijlpaal van 100.000 exemplaren is gepasseerd. “Met dit resultaat kunnen we met trots zeggen dat de GSM Retourplanweken een groot succes zijn”, aldus Philip Berlijn namens het GSM Retourplan. De actie GSM Retourplanweken (28 maart-11 april) is een initiatief van PostNL, T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel om in korte tijd zoveel mogelijk oude mobieltjes op te halen. Berlijn: “Meer dan 100.000 mobieltjes is een geweldige hoeveelheid. Ter vergelijk zou je ook kunnen zeggen dat alle inwoners van een grote gemeente als Delft een mobieltje hebben ingeleverd.”

Lees verder

GSM Retourplan zoekt 100.000ste mobieltj…

In Nederland liggen miljoenen oude mobieltjes te verstoffen in de la of kast. Wat veel mensen niet weten is dat deze mobieltjes - ook al zijn ze kapot - nog steeds waarde hebben. Tijdens de GSM Retourplanweken (28 maart-11 april) worden alle Nederlanders opgeroepen hun oude mobieltje te doneren. Sinds de oprichting in 2010 zijn al 87.870 exemplaren ingezameld en hergebruikt of gerecycled. GSM Retourplan wil nu in 2 weken tijd 15.000 mobieltjes inzamelen om de mijlpaal van 100.000 te bereiken. Philip Berlijn namens het GSM Retourplan: “Met één oud mobieltje kan het World Food Programme schoolkinderen in Malawi helpen aan een maaltijd. War Child haalt met de opbrengst van ingeleverde mobieltjes de oorlog uit een kind. Onze wens is dat tijdens de GSM Retourplanweken iedere Nederlander thuis op zoek gaat naar een oud mobieltje om samen de 100.000 te halen!” Oud mobieltje opsturen of inleveren Tijdens de GSM Retourplanweken werken alle partners van het GSM Retourplan zoals PostNL, T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel samen om in 2 weken tijd 15.000 oude mobieltjes in te zamelen. Een mobieltje kan worden ingeleverd bij een T-Mobile winkel of kan gratis via de brievenbus worden opgestuurd naar het GSM Retourplan. Opbrengst naar het goede doel Sinds de oprichting...

Lees verder

Simpel treedt toe als partner van GSM Re…

  Haarlem, 22 maart 2012. Telecom provider Simpel, bekend van onder andere de “Bel je schor” campagne heeft zich aangesloten als partner van het GSM Retourplan. Simpel wil hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Youri Treur, E-commerce Consultant: In Nederland zijn miljoenen mobieltjes in gebruik en ligt een groot aantal oude mobieltjes, ongebruikt of defect, thuis in een kast of la. Uiteindelijk komen deze mobieltjes in het milieu terecht. Dat is jammer, want vaak is hergebruik prima mogelijk en anders bevat een oud mobieltje nog waardevolle grondstoffen. GSM Retourplan is een organisatie die zich hiervoor inzet en dat initiatief ondersteunen wij graag. 

Lees verder
Inzamelactie basisschool: 546 telefoons voor Malawi

Inzamelactie basisschool: 546 telefoons …

Leerlingen uit groep 6,7 en 8 van basisschool Triangel in Emmeloord gaan kinderen in Malawi heel blij maken. In twee weken tijd verzamelden ze 546 mobiele telefoons in voor GSM Retourplan. Deze opbrengst is goed voor 21.000 maaltijden voor schoolkinderen in Malawi! De leerlingen in Emmeloord hebben erg hun best gedaan, en dat deden ze niet voor niets. “Ik vind het zielig dat kinderen in Malawi niets hebben en ik wil ze dus helpen”, zegt Joëlle Koenen. Haar klasgenootjes denken er net zo over. Met hun inzamelactie slaan de kinderen twee vliegen in één klap, beseft Rebecca de Haan: “Als de mobieltjes toch in de kast niets liggen te doen en slecht zijn voor het milieu, dan kun je ze maar beter ophalen voor het goede doel.” Ook meedoen met de school? Ga naar gsmretourplan.nl/scholen en vraag het inzamelpakket aan.

Lees verder

Gemeente Veere steunt GSM Retourplan met…

Gemeente Veere heeft ruim 200 oude mobieltjes gedoneerd aan het GSM Retourplan. In de komende periode gaat de gemeente nog verder en roept haar medewerkers en burgers op hun oude mobieltjes te doneren aan het GSM Retourplan. Mark Minderhoud, Beleidsmedewerker omgevingrecht/Milieu van de gemeente Veere: "de reden voor de gemeente Veere om voor het GSM Retourplan te kiezen is tweeledig. Het thema sluit perfect aan bij de Millennium doelstellingen; wereldwijd het uitbannen van extreme honger en armoede, alle kinderen naar school en meer mensen in een duurzaam leefmilieu. Wij zijn immers een Millennium gemeente (http://www.millenniumgemeente.nl). Daarnaast zorgt GSM Retourplan ervoor dat eventuele gegevens, zoals foto’s, sms’jes en telefoonnummers die nog op het mobieltje staan keurig worden gewist". Het GSM Retourplan is erg blij met deze donatie en hoopt dat alle aangesloten Millenniumgemeenten dit voorbeeld zullen volgen!

Lees verder

In het nieuws

GSM Retourplan in uitzending Jorritsma Blikt Vooruit

GSM Retourplan in uitzending Jorritsma B…

In het TV programma Jorritsma Blikt Vooruit is een reportage uitgezonden over het GSM Retourplan. Claire de Rooij (MVO manager T-Mobile) en Suzan Demirhan (woordvoerder TNT Post) geven uitleg. Bekijk hier de reportage: {youtube}lU9w-zT10vI{/youtube}

Lees verder
CoolBrands top 15 duurzame initiatieven

CoolBrands top 15 duurzame initiatieven

CoolBrands heeft de 15 beste duurzaamheids initiatieven van merken van dit moment geselecteerd. Achter de link vind je de selectie die nu wordt voorgelegd aan marketing professionals en coole consumenten.

Lees verder
Banner

 

Stichting GSM Retourplan

Antwoordnummer 45577
1040 WD Amsterdam

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Den Haag
onder nummer 27371048